Subscribe

Ørretfiske i Svarttjern på Modum

Svarttjern i Modum er det tredje Svarttjern som omtales i denne bloggen.

Svarttjern i Modum er det tredje Svarttjern som omtales i denne bloggen.

Som sagt tidligere er har Finnemarka mange Svarttjern.   I går besøkte jeg det for min del tredje av disse.  Det lille vannet ligger i Modum Kommune rett vest for Finnemarka Barskogreservat.   Vannet ligger 550 m.o.h og er på ca 100 da.

  • Atkomst: Selv syklet jeg fra Kanada til Åsvanna, en tur på 14 km, og gikk derfra snaut 1 km i rødmerket sti opp til sørenden av Svarttjern, der utløpsbekken er.  Kortest vei å gå fra bilvei er det hvis du kjører opp Breiliveien(tar av ved Frydenberg Opptreningssenter nord for Vikersund), deretter Djupengropveien og parkerer ved Djupengrop.   Du må betale tilsammen 40 kr i to veibommer.  Derfra er det ca 2 km å gå/sykle på traktorvei inn til den nordvestre vika i Svarttjern.  Den blåmerka stien som går tvers over Finnemarka her oppe, passerer også rett nord for Svarttjern.
  • Fiskeinfo:   Svarttjern har bestand av ørret.   Det rekrutteres gjennom utsetting.     Da jeg var der i går, var det sparsom vaking til tross for mye insekter på vannet.   Svarttjern egner seg dårlig for fluefiske, det er få plasser å fiske fra med fluestang, men en ørret tok begærlig ei flue jeg fikk lempa ut mellom buskene.   Etter dette tok jeg to ørret på sluk.  Vekta lå mellom 200 og 350 g, de hadde lav K-faktor.  Du kan kjøpe fiskekort fra Østmodum JFF i selvbetjeningskasser, ellers gjelder selvfølgelig fellesfiskekortet for Finnemarka.
Ørreten i Svarttjern har ikke høy K-faktor

Ørreten i Svarttjern har ikke høy K-faktor

-

Mitt tredje Svarttjern i Finnemarka var ellers en fin opplevelse.  Jeg tenker ikke å gi meg på  min Svarttjern-maraton, det finnes flere, og de skal bli besøkt i løpet av sesongen.  Men det får vente litt, den nærmeste perioden vil jeg konsentrere meg om vannene i Finnemarka Barskogreservat, øst for dagens turmål.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat