Subscribe

På jakt etter vårørreten

Når bjørka spretter, biter ørreten!

Når bjørka spretter, biter ørreten!

Etter en ganske vrien vinter for isfiske, med masse snø og overvann er det deilig å se isen løsne, så det igjen går an å komme til med fiskestanga.   Forrige gang jeg var hjemme fra jobb utenlands, var det enda for tidlig, men fiskere jeg snakket med forteller om bra fiske rett etter isløsningen.

I går var det nordavind over Finnemarka, et kjent minus for fiskebettet.   Jeg satset derfor på en sykkeltur i stedet, men slukstanga fikk bli med i sekken.  Ved Grunnvannet vaket ørreten som regndråpefall i vestenden av vannet, mens enkelte tok seg bryet med å vise både hode og hale.    En kraftig fjærmyggklekking hadde satt fart i ørreten!   Uten fluestang var det lite sjanse til å komme i kontakt med den vakende fisfisken, men en ørret lot seg friste av en løvmark.   Også en rognstinn abbor godt over gjennomsnitts finnemarkastørrelse gikk for samme meny.

Fisketips ved fjærmygg klekking.

Da var jeg fornøyd, og tok turen forbi enda noen vann, men uten å prøve fiskelykken, da det så veldig dødt ut.   På Glitre var ingen vak å se, og to fiskere jeg snakket med her kunne fortelle at det hadde vært veldig slapt de siste dagene.

Det er likevel ingen grunn til å ikke prøve, våren og forsommeren er ei super tid for ørretfiskeren, og i de mange vannene vil den ivrige fisker treffe bettet mange ganger i denne perioden.  Så meld deg på jakta etter vårørreten, og SKITT FISKE!

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat