Subscribe

Huskykjøring langs Egga til Garsjø

Full strekk fra Seterbrua mot Garsjø

Full strekk fra Seterbrua mot Garsjø

Fortsatt er vårkveldene kjølige, og sauene beiter hjemme i havnene nede i Lierdalen.   Da er det ikke mye som er bedre for  mine huskyer Ferex og Jarek enn å få strekke skikkelig ut inne i Finnemarka.    I motlyset fra sola som sakte senket seg bak mørk granskog forsvant kilometerene fort under spreke labber – etter Seterbrua på Glitreveien tok vi høyre innover langs Egga.

Egga  har sin vei fra Garsjø nedover til den møter Glitra.   På vei ned fra Garsjø strømmer den stedvis bratt i steinete stryk,  mens den finner hvile i loner og kulper der terrenget flater ut.   Bekkeørreten trives og er lett å treffe på for den som vil prøve fiskestanga.

Noen snøflekker fortsatt på skogsveiene

Noen snøflekker fortsatt på skogsveiene

Omtrent midtveis passerer du en myrputt som ligger som en lunge til Egga, dette er Meriputten.  Veien krysser også vannforsyningen til Glitrevannverket, der den ved Egga går i rør en kort bit etter 4,2 km gjennom åsene øst for Glitre.   Øst for veien ser du starten på den siste tunnelen.   Denne strekker seg over 8 km gjennom fjellet fram til Landfalltjern.  Tidligere hadde Glitrevannverket Garsjø som reservevannkilde med forbindelse til denne tunnelen.   Nå er Garsjø frigitt, og dette vil også redusere faren for skadelig lav vannføring i Egga.

Nærmere Garsjø er veien og Egga brattere, og i går lå det også snøflekker i veien her.   Selv brukte jeg jo hunder og Fritz-Dyck vogna denne dagen, så meg gjorde det ikke noe, for hundene var det bare et stort pluss å se snø igjen.   Det er heller ikke mer enn at en trygt kan ta en sykkeltur på denne veien.

Garsjø er demt opp ved utløpet til Egga, så her faller vannet fra demningene, som du ser når veien flater ut den siste biten mot Garsjø.    I går traff jeg  to som fristet vårørreten ved Garsjø,  fisken hadde ikke latt seg friste enda, men de første vakene kunne sees like utenfor leirplassen.   At det var en far som hadde tatt med seg sin sønn for å oppleve denne fine vårkvelden ved Garsjø ga meg en ekstra glede ved denne turen, jeg vet at slike opplevelser legger spiren til en livsvarig friluftslglede.

Turen ned igjen langs Egga er lett, det er ikke å legge skjul på at det er bakker her.   Jeg legger ut link til kart med høydeprofil under  her i løpet av morgendagen, og da også til en oppdatert versjon av Finnemarkabloggens Google Maps.

-

Vårkveld ved Garsjø

Vårkveld ved Garsjø

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat