Subscribe

Gull i ski-vm Oslo 2011 – start her!

Fiskebeinsmote Eiksetra - Skimten

Fiskebeinsmote Eiksetra - Skimten

Nettavisen kan i en artikkel melde at Ski-Vm i Oslo 2011 vil få verdens hardeste vm-løyper.    Hermod Bjørkestøl som er leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, kan begeistret melde at de som skal gjennomføre 5-mila i VM i 2011 8 ganger må gjøre unna harde bakker fra Styggdalen til Frognersetra med 85 høydemeter stigning på 3 kilometer.

Vel..   Jeg leste dette tidligere i dag, og tenkte ikke mer over det før jeg spredte skia i fiskebein i bakkene fra Eiksetra mot Skimten. Vel hjemme kunne en rask sjekk av løypekartet fortelle at løypa Eiksetra – Skimten har en netto stigning på 554 – 384 = 170 høydemeter, mens bruttoen blir litt mer, siden det faktisk også går litt ned på denne turen.   Og det er bare 2,6 km fra Eikstra til Skimten.   (Skisporet.no sier det er 4,2 km – hvor har de gått?)

Det er nok av løyper i Finnemarka med bra med høydemeter, så skal du ta gull i ski-VM i Oslo i 2011 kan det være et bra utgangspunkt å starte her, kanskje blir Oslo´s  “Mördarbakke” bare en lek etter tilstrekkelig mange turer til Skimten.

Turen gir også god trening i fiskebeinsteknikk og utforkjøring som sikkert kommer godt med i Oslo :)    Her er løypeprofilen:

eiksetra-skimten

Fra Skimten mot Eikstra ser du Norefjell over skogen.

Fra Skimten mot Eikstra ser du Norefjell over skogen.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat