Subscribe

Mellomdammen

Mellomdammen, mot Tverråsen og demningen

Mellomdammen, mot Tverråsen og demningen

Når det nå ligger an til at snøen snart laver ned over Finnemarka igjen, et blikk 2 dager bakover, da sola skinte fra skyfri himmel.    Noe tidligere la jeg ut bilder av utsikten fra Tverråsen mot Tverråsvannet og Mellomdammen.  Denne soldagen fant jeg ut at det var på side å titte andre veien, og la turen til Mellomdammen.   På ski er det også raskt og greit å komme seg til Mellomdammen, enten du går fra Drammens, Nedre Eiker eller Liers løypenett.   Fra Eiksetra i Lier er det en tur på vel 4 km, over Vrangen.

Ideen var at snøen og isen skulle ha minket ....

Ideen var at snøen og isen skulle ha minket ....

Rykter om at Mellomdammen er et godt fiskevann fristet til igjen å ta med isfiskesakene på turen dit, etter at fiskemulighetene lenge hadde vært “nedsnødd”.   Ideen var at den siste tids mildvær og sol skulle ha redusert snø og istykkelsen slik at det skulle være mulig å komme i kontakt med fisken i Mellomdammen.   Det viste seg snart at isboret likevel kom “til kort”, og bare 2 hull ble boret i is og snølag som rakk til midt på sveiva.  Bare noen småabbor lot seg friste her.

Mellomdammen er skilt fra Nerdammen ved en demning det er mulig å passere, blåstien passerer faktisk over her.   I øst ser du Tverråsens karakteristiske profil, mens andre av Finnemarkas åser reiser seg mot nord.

Mellomdammen ligger 438 m.o.h

Bare småfisk ble fristet.

Bare småfisk ble fristet.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat