Subscribe

Garmin kart for Finnemarka

Kartbilde Topo Adventure

Kartbilde Topo Adventure

Topo adventure kart på GPS´en

Topo adventure kart på GPS´en

For meg som for andre som ferdes på ukjente stier i Finnemarka, er det viktig med hjelpemidler for å finne fram.   Finnemarka-kartet i papirversjon har vært nødvendig, men ikke alltid tiltrekkelig hvis du ikke vil gå med nesa i kartet hele tida.    Jeg har brukt Garmin GPS for å ta opp spor og legge ruter og profil for løyper og turforslag.   Før nyttår kom Garmin med nye 3D kart basert på helt oppdaterte kart fra Statens Kartverk – Garmin Topo Adventure.

Jeg har investert i dette, og prøvde dette for første gang på en liten tur på kjent mark i går.   Det så ut til å fungere fint, og det er lett å se fordelen ved det digitale alternativet, du har hele tiden en markør på hvor du er, og når du må ta et veivalg er det lett å gå rett.

Jeg kommer til å lagre en rekke av de ruter jeg har tatt opp her i Finnemarkabloggen i Garmins Mapsource  – format .gdb.   Disse vil jeg legge på en server for nedlasting fra kartsidene her, slik at de som har Garmin GPS kan laste ned rutene til sin GPS og evt. lett følge de løyper eller turforlag som er interessante.  Jeg har litt teknisk jobb før nedlastingsmuligheten er klar.

Disse kartene har betydelig mer informasjon enn papirkartene, mye av den får du fram ved å klikke på de enkelt objekter.   Det mangler imidlertid skiløyper, slik at her er en avhengig av selv å legge det inn, eventuelt laste disse ned, og legge de inn på PC/GPS.  En må kjøpe kartet for det område en er interessert i,  kartet “Oslo” dekker store deler av østlandet inkludert alle kommunene som har del i Finnemarka.

Se test av Garmin Topo Adventure

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat