Subscribe

Tverråsen

Fra Tverråsutsikten mot Tverråsvann/Ner- og Mellomdammen

Fra Tverråsutsikten mot Tverråsvann/Ner- og Mellomdammen

Med en pause i de stadige snøfallene var det bare å forlate slapset nede i bygda og ta seg opp i marka.   Med blått under skiene var det glatt de første høydemeterne fra Eiksetra mot dagens turmål ; Tverråsen.   Tverråsen ligger vest for Skimten/skimtheia mellom Eiksetra og Tverken.

Skydekket letter over Skimtheia

Skydekket letter over Skimtheia

Oppe på Skimtheia var det full vinter og blåføre, all vegetasjon var dekket av is, og orrene på tretoppene stakk seg ut som svarte komma i naturens dagbok.   Skydekket lå ganske tungt fortsatt, men turen gikk likevel til Tverråsutsikten som ligger ytterst på Tverråsrunden, som er en fin avstikker fra løypa mellom Eiksetra og Tverken.  Utsikten på Tverråsen ville nok vist seg bedre en dag du kunne se toppene i det fjerne,

Nedisa furuer på Tverråsen i dag.

Nedisa furuer på Tverråsen i dag.

men det er likevel ikke dette som er den fremste attraksjon med Tverråsutsikten.   Det er skog og vann i Finnemarka som dominerer utsikten, og kroner turen over de tynt bevokste grunnfjellsområdene i denne delen av Finnemarka.  Det er flott skitur i et åpent terreng.  Etter at tverråsrunden var avviklet uten å få syn på en eneste skiløper, var det bare å ta turen til Tverken for å få bekreftet at det fortsatt var folk i verden, her var det som vanlig masse folk og aktivitet.  En stor gruppe var på vei innover med full oppakning for overnatting, og utsikter til en  flott opplevelse.

På hjemturen letnet skydekket over Skimtheia, og ved Eiksetra traff de første solstrålene meg i nakken.   Holder været, ta turen i morgen!

Jeg har skaffet meg nytt digitalt kartmateriale til Garmin GPS`en min, og muligheter for å legge ut ruter for nedlasting for de som har Garmin GPS.   Denne turen med kartmateriale og høydeprofil vil bli lagt til dette innlegget senere.

Alltid folksomt på Tverken

Alltid folksomt på Tverken

1 kommentar til Tverråsen

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat