Subscribe

Hovlandsfjell

Tårnet på Hovlandsfjell

Tårnet på Hovlandsfjell

Dagens tur gikk på Modums “Østås”, et populært utferdsmål for mange fra Modum og Øvre Eiker.   For en Liung var det litt ukjent med de lange intervallene mellom løypeprepareringene, så dagens tur gikk i løyper med preppestatus løssnø/scootertrase/tråkka løype/scooterkjørt med sporlegger.    Vil du sette deg inn i preppestatus på disse løypene, sjekk linkene på forrige innlegg “Sandvika“.  Bortsett fra de plagene som følger av de ukurante løypene, var dette en fin tur.    Jeg gikk “Hovlandsfjellrunden” med inngang fra Djupengrop.   Du kan også komme inn til denne runden fra Vikersund Alpinanlegg (ta heisen) og fra Heggsjøveien, Sponevollen eller for en litt lengre tur fra Kanada.

Øståsen ligger høyt, over 600 m.o.h, og skogen her er glisnere og mer åpen enn i mange andre deler av Finnemarka.   Derfor er det et fint terreng for tur, du har stadig utsikt mot hvite topper i det fjerne og over resten av Marka.   Fra tårnet på Hovlandsvarden 675 m.o.h, på bildet over, har du et fantastisk utsyn.

Fra Hovlandsfjell mot vest

Fra Hovlandsfjell mot vest

Vil du prøve turen?   Klikk på minityren under for løypekart med profil og løypebeskrivelse.  Zoom kartet etter at det er åpnet i nettleseren for å lese detaljene.   Runden på åsen er vel 10 km, med inngang fra Djupengrop blir turen totalt ca 16 km.

Djupengrop - Hovlandsfjellrunden

Djupengrop - Hovlandsfjellrunden

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat