Subscribe

Breilihytta

Breilihytta en gråværsdag.

Breilihytta en gråværsdag.

Etter å ha kommet hjem og vist bilder av forholdene på Breili for Yngvild og May-Britt, var det stor stemning for å legge søndagsturen dit.   Dessverre for oss (og alle som skulle gå Hauer´n), holdt ikke værvarslet helt stikk når det gjaldt det fine været, dagen bød på tett snøvær.   I likhet med Hauerne lot vi oss ikke vippe av pinnen, men tok turen likevel.   Vi visste at siden det var søndag, ville Breilihytta være åpen med vafler og pølser på menyen.

Breilihytta drives av et grendelag på Øst-Modum, og her trakteres du på omgang av lagets medlemmer som har sin vakt på hytta på søndagene.   Selv denne søndagen med mye annet som skjedde, og dårlig vær, var det mange som fant veien inn den familievennlige strekningen på 3 km fra Bekkely til Breilihytta.   På det meste hadde 20 gjester vært inne i den lille hytta denne dagen.   Senere på vinteren, og særlig i påsken, er det masse folk ved Breilihytta, og det er full aktivitet med aking, hopp og annen moro ved hytta, kunne våre verter fortelle.

Vestover fra Breilihytta

Vestover fra Breilihytta

Uansett var hytta et trivelig bekjentskap, og naturen her oppe ved Finnemarkas tak er beskyttet av Finnemarka Barskogreservat og gir en flott opplevelse av urørt natur.    Skåret i gleden må i så fall være at Breilivannet er regulert og ikke alltid bidrar like godt til denne opplevelsen.  Bildene til høyre er ikke svart/hvitt, snøværet stjal lys og farger.  Klikk på miniatyrene av kart og løypeprofil for full visning.

Flagget, vannmåleren og Yngvild foran Breilivannet

Breilivannet

Høydeprofil Breilihytta-Bekkely

Høydeprofil Breilihytta-Bekkely

Kart Bekkely-Breili

Kart Bekkely-Breili

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat