Subscribe

Utsikten på Skimten

Utsiktspunktet på Skimten passeres av mange på tur i Finnemarka, siden det er svært traffikerte løyper og stier som passerer punktet.   557 moh får du følelsen av å ha kommet på Finnemarkas tak, men utsikten er ikke lenger det den engang var, vegetasjon på vei opp begrenser utsynet noe, så vil du virkelig ha utsikt, må du nok ta turen ut til Storsteinsfjell 3 km mot øst.   Mang en skoleungdom har fått drept interessen for langrennski etter skoletur til Skimten.   Løypa fra Eiksetra til Skimten (og ned igjen) krever sitt, som du vil se av løypeprofilen på løypekartet jeg har linket til under.skimten.jpg  I dag var det drømmeforhold i Finnemarka, blåføre på kald nysnø, nypreparerte løyper.   Det var en perfekt dag til denne turen, godt feste og greit å bremse i brattbakkene.   Litt mer vanlig påskeføre med skarpt og hardt har nok gjort de bratte bakkene ned mot Eiksetra fortjent til tilnavnet Dritarbakkene.   I morgen 1. påskedag serverer som vanlig vertskapet på Eiksetra påskefrokost på Skimten.   Alle skal få sitte godt, i ettermiddag ble 70 reinskinn kjørt opp til Skimten.                                                                                reinskinn.jpg                                                                                          Reinskinn til påskefrokosten starter turen opp Dritarbakkene. 

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat