Subscribe

Storsteinsfjell

storstein2008.jpgStorsteinsfjell i Finnemarka ligger i markas sørøstre kant ut mot Lierdalen, med bratte skrenter ned mot dalen.   Høyden på Storsteinsfjell er ca 540 m0h.   Den frie beliggenheten gir fantastisk utsikt, du kan se 3 fjorder; Oslofjorden, Drammensfjorden og Tyrifjorden, og du ser over Oslo og Drammen og hele Lierdalen.   Bildet over er fra nyttår i år, da May-Britt og jeg feiret nyttår ved varden på Storsteinsfjell.   Klikker du på småbildene under, vil du kunne se utsikten i forskjellige retninger fra utsikten ved det Trigonometriske punktet på Storsteinsfjell:  

  • motholsfjorden.jpg Utsikt mot Sylling/Tyrifjorden 
  • motoslo.jpg Utsikt mot Oslo/Tranby
  • motoslo.jpg Utsikt mot Drammen
Bildene ble tatt i dag da jeg og Ferex gikk Storsteinsfjellrunden etter å ha gått Eiksetra – Skimten.  Storsteinsfjellrunden er ca 7 km fra Skimten.   Løypekart linket under, profil kommer senere.   Løypa er småkupert.   Det er tre utsiktspunkter; ved den sørlige varden kan du se utover mot Drammen, ved trig.punktet har du fullt utsyn, og ved den nordlige varden ser du hele Lier og Oslo-området.  God tur!
 

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat