Subscribe

Breiliflaka

Utsikt fra Breiliflaka mot Norefjell

Utsikt fra Breiliflaka mot Norefjell

De som jevnlig følger Finnemarkabloggen, kan ikke ha unngått å legge merke til at de siste par ukene bare har gitt noe “arkivmateriale” fra sommeren, mens det har vært drømmeforhold i marka. Vel, jeg har vært vestpå på jobb, men vel hjemme igjen er det bare å laste skiene å stikke opp i Finnemarka. Hva er vel da bedre enn å ta turen til Finnemarkas tak; Breiliflaka. Breiliflaka ligger på 702 m.o.h, ingen spektakulær topp, nærmest en slak ås på høyden av Finnemarka øverst mot Tyrifjorden. Utsikten på Breiliflaka er imidlertid spektakulær, her ser du i alle retninger over skog områdene i Finnemarka, over Tyrifjorden og mot Norefjell, Oslomarka og mye annet.

Enkeltspor fra Bekkely - men for en dag!

Enkeltspor fra Bekkely - men for en dag!

I dag tok jeg bilen opp Breiliveien fra Øst-modum, ellers kan du komme deg opp til Breili fra Røine på Øverskogen (16 km) eller fra Kanada, Djupengrop (her var det ikke kjørt løype til Breili i dag. Jeg parkerte i dag ved Bekkely, og gikk rundløype om Breiliflaka, med en avstikker ned til Breiliveien ved Abbortjern.   Skal du gå rundløypa fra Bekkely anbefales å gå høyre like etter parkeringen, merket “Breili 6 km”. Dette er enkelspor kjørt med snøscooter og litt “hufsete”, så det er bedre å gå opp denne veien enn å komme ned her. For de som ikke vil ha slike utfordringer hverken opp eller ned, er det bare å gå rett fram mot Breilihytta, opp til Breili herfra og samme vei tilbake. Velger du rundløypa, er det en tur på vel 8 km.

Utsikten på Breili er mye fotografert!

Utsikten på Breili er mye fotografert!

I dag var det nesten fritt for folk i løypene her, og det er nok generelt mindre trafikk her enn lenger sør i marka. De som var her i dag fikk en flott opplevelse. Dessuten var det rene påskestemningen med -2 på Breiliflaka, strålende sol og gnistrende snø. Så får vi heller tåle at noen påstår at Løvåsen sør for Breili er 1,5 m høyere, og at det faktisk er der vi finner Finnemarkas høyeste punkt.

breiliflakatempMiniatyrene under er  løypekart og profiler som jeg tok GPS-målinger på i dag, og et panoramabilde av utsikten.

Bekkely - Breili/Profil

Bekkely - Breili/Profil

Ingen kommentarer enda tilBreiliflaka

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat