Subscribe

Presset på Finnemarka

Store Nykjua helt nedtappet 17.01.2009

Til tross for et litt uggent vær med snø, vind og slingrete løyper, var det mye folk på ski i løypene Kanada/Åsvann/Saga, der jeg tok turen i dag.   Jeg hadde egentlig planlagt en tur til Store Bumla, men været og snødybden gjorde det uaktuelt å stampe seg fram dit.   Jeg gikk derfor opp langs Nykjuene og Åsvanna.   Alle vanna var 100 % nedtappet.

st-nykjuaDettte bringer meg tilbake til Store Bumla.   Kiær-Ulvig/Mykleby Maskin ble i desember pålagt av NVE å  søke om konsesjon for å gjenopprette den nedfalne gamle demningen der, noe de mente de hadde rett til å utføre uten konsesjons behandling.  Med de siste somrenes stygge nedtappinger (se bilde til høyre) av hele Nykjua-vassdraget utført av samme konsesjonær, håper jeg endelig at de involverte kommuner og andre instanser sørger for å sette tommelen ned for denne konsesjonssøknaden.   Store Bumla ligger i Finnemarka Naturreservat – ingen erfaring tilsier at Ulvig-Kiær bør få tillit til økt regulering av et vassdrag i dette reservatet.

Samtidig behandles flere saker som legger press på Finnemarka:

Alle tiltakene vil etter min oppfatning svekke naturopplevelsen for de mange som benytter Finnemarka for tur, trening og opplevelser.   Jeg tror det nå er viktig at alle disse brukerne setter foten ned, der de kan, for at private og kommersielle interesser ikke skal få spise biter av et viktig naturområde for de over 100.000  innbyggerne i kommunene rundt Finnemarka.

Mer informasjon om Nykjua-vassdraget og bilder kommer senere.

Nils Paul Mehren.

Ingen kommentarer enda tilPresset på Finnemarka

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat