Subscribe

Justeringer i Hauern-traseen

Fra løypa Tverken Marimyr, Hauern 2010

Fra løypa Tverken Marimyr, Hauern 2010

I går la jeg ut GPS-tracket fra Hauern 2010.    En oppmerksom leser av Finnemarkabloggen har kommentert at det ser ut til at det har skjedd endringer i traseen, uten at det er kommentert på Hauerns nettsider.    Han har utvilsomt rett.

Det som er saken er at runden om Marimyr er kuttet ut, så synet på bildet ved siden av som ble tatt under Hauern i fjor mellom Tverken og Marimyr, vil du ikke se akkurat der.   Jeg har ikke gått den nye traseen i år, men vil anslå denne forkortelsen til å være ca 4,4 km, kanskje noen hundre meter mer.  Videre ser det ut til at det er gjort endringer ved Landfalltjern og kanskje også  lenger ned, det kan av Hauern litt upresise kart se ut som om løypa går innom Strong-hytta.

Totalt sett vil dette føre til en forkortelse av Hauern i forhold til i fjor, og bringer nok løpet litt nærmer den oppgitte lengden enn det som var tilfellet i fjor.   Jeg er takknemlig for tips fra de som har gått traseen i dette området. slik at jeg kan få oppdatert dette med riktig info så snart som mulig.

Ellers tar jeg vel snart turen, selv om jeg ikke går den på søndag!

Fra Marimyr

Fra Marimyr

6 kommentarer til Justeringer i Hauern-traseen

 • Stein

  Hei,
  Gikk løypa sist søndag.
  To ulike Garmin GPS’er klokket inn på 41,8 og 41,9 om jeg ikke husker feil.

  Stein

 • Stein

  Kan legge til at jeg er usikker på nøyaktig beliggenhet for start- og målstrek.

  Stein

 • Øystein

  Løypa er ikke så mye kortere… runden ut til marimyr er kutta, men det er lagt inn en ekstra sløyfe rett før eiksetra istedet… tipper traséen er maks 1-2 km kortere totalt sett..

 • NilsPaul

  Turen opp forbi demningen i Løken gir en forlengelse på 1,8 km. Bildet under er fra denne strekningen, der det er noen fine kneiker, for den som liker slike! Nils

  Fra løypa Eiksetra - Løken

 • Anne

  Beklager at dette er litt “off topic” – men dere ser ut til å være godt kjent i marka på kryss og tveres. Jeg lurte nemlig på – er det generelt trygt å gå over vannene i marka? I en “normalt kald” vinter når kulda har satt seg? For når jeg spør DOT så sier de bare at de ikke kan anbefale noen å gå over noen vann men bare holde seg til maskinløypene.Jeg tenker på alle de gangene vi gikk over vannene på kryss og tvers i alle vanlige vintre da jeg var jentunge… Ikke Glitre selvfølgelig, siden det tappes derfra. Men alle de vannene jeg gikk over sammen med morfar da jeg lærte å bli kjent i Drammensmarka: Vrangen, Løken, Vrangla, Langvann, Goliaten, Tverråsvannet. Jeg skjønner at løypemaskinene med sine X tonn ikke kjører over, men for eksempel Vrangen på denne tida? Ser jo at det er gått opp fine spor – og det er en veldig fin tur for å komme seg fra Kamstrupløypa til Eiksetra og videre. Vet dere om det er forskjell på vannene – om noen typisk har mer sirkulasjon enn andre og derfor er mindre trygge? Eller andre som vanligvis er trygge i en kald vinter?

  Glad for å høre hva dere synes…

 • NilsPaul

  I år er det trygg is på de aller fleste skogsvann. Det er solid is, og de vannene du nevner er vann som også vanligvis er sikre, fordi de ikke er hardt regulerte. De vannene du skal være forsiktig med er regulerte vann, som f.eks Glitre som du nevner, Mellomdammen og Nerdammen sør i marka, og nordi marka vann som Breilivannet, vanna i Nykjuavassdraget f.eks. I regulerte vann vil svinginger i vannstanden kunne lage sprekker og svakheter i isen, og strømmen kan svekke isen. Ellers er det en generell advarsel at en skal unngå steder der bekke- og elveos. Ha alltid med ispigger når du går på islagte vann. Selv går jeg på isen på vannene i Finnemarka hvert år, og har aldri opplevd å gå i gjennom (der banket jeg i bordet):-). Nils

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat