Subscribe

Hauern-traseen for GPS

Under fjorårets diskusjon rundt lengden på Hauern-traseen, tok jeg opp en ganske grundig gps-trasekartlegging med bruk av  ekstern antenne på GPS´en.   Nå er jo løypa så godt merket at det ikke er noen som trenger GPS for å finne fram når løpet går på søndag, men med et spor på GPS kan være et godt hjelpemiddel for førstegangsløperen for å holde litt oversikt over framdriften, eller for andre som vil teste den utenom selve løpsdagen.  Jeg har derfor lagt ut denne traseen til nedlasting for GARMIN og for øvrige GPS i GPX filutvekslingsformat.   Klikk på linkene under bildet.

Hauern trase

For Garmin

For andre GPS

Ellers er det bare å ønske god tur, med eller uten GPS.    Meldinger om snø og kaldt vær antyder i alle fall at det blir muligheter for skikkelige vinterforhold under Hauern 2011.

Høydeprofilen for Hauern-traseen

9 kommentarer til Hauern-traseen for GPS

 • Espen

  Hei!

  Er det ok for deg at jeg bruker denne track’en til å legge inn skitraseen i openstreetmap.org? Hvis du ikke kjenner til openstreetmap.org så kan jeg kort si at dette er et brukerskapt kart for hele verden. Jeg(og andre) prøver blant annet å få lagt inn alle skiløypene i dette kartet. Du kan se hva som mangler for Finnemarka her:

  http://www.openstreetmap.no/?zoom=13&lat=59.85619&lon=10.13086&layers=00000B

  Håper det går bra for deg at jeg kan bruke din track til å legge inn skiløyper som ikke allerede finnes.

  mvh
  Espen Isaksen

 • NilsPaul

  Fint tiltak, Espen! Bare bruk sporet hvis du kan. Jeg har noen flere spor og ruter, jeg sender deg linker til disse så kan du se om det er noe mer du kan bruke. Nils.

 • Espen

  Helt strålende :-) Jeg jobber også med en kartløsning der en kan skrive ut skiløypekart basert på de samme dataene. Skal gi beskjed når den er ute.

 • trondE

  Hei, bra side det her!
  Men kartet – det ser ut som om løypa er kortet noe ned sammenlignet med i fjor, gjelder sløyfa vestover etter tverken.

  http://www.hauern.no/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=14

  har riktignok ikke funnet noe informasjon om dette på hauer.no…..

 • NilsPaul

  Riktig observert Trond. Det ser ut til at de har kortet løypa med 4,4 km på dette punktet, jeg målte den sløyfa som er kuttet ut til 5,4 km i fjor, og den kortere løypa som erstatter denne er ca 1 km. Jeg får vel ta meg en tur ut i felten og sjekke saken, godt påskudd for en ekstra tur ut på perfekt skiføre! Nils

 • Martin

  Hei

  Får ikke lastet ned filen din lenger… Har du fortsatt 2010 Hauern løypa eller ennå bedre 2012? Var ikke enorme forskjellene mellom 2010 og 2012 nemlig…skulle gjerne fått tak på fila da jeg ikke tracket den selv under rennet.

 • NilsPaul

  Jeg hadde lagt en tidsbegrensing på filene, har aktivert dem igjen; Hauern 2010 for Garmin: files.me.com/npmehren/7c2811 Hauern 2010 GPX filutvekslingsformat: files.me.com/npmehren/6n2zsc
  Har ikke tracket 2012.

 • CS

  Hei NilsPaul,

  Fant ikke noe kontaktinformasjon her.

  Vi kan ikke se å ha mottatt noen forespørsel ifht. bruk av Garmin Topo Adventure kart på disse sidene.
  Fint om du tar kontakt, og vi finner helt sikkert en god løsning.

  gps@geoinsight.no

 • Usikker på om jeg noen gang ga beskjed om dette. Men du kan nå finne Hauerntraseen og andre skiløyper her:
  http://www.turkompisen.no/#11/59.8529/10.1085/skikart

  Har du andre skiløyper som mangler i kartet så importerer jeg det gjerne til OpenStreetMap.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat