Subscribe

Søndagens skitur går til …

Skisporet mellom Tverken og Eiksetra

Skisporet mellom Tverken og Eiksetra

11 dager senere enn i fjor gikk jeg sesongens første skitur i  Finnemarka.  Ja, jeg kunne nok gått tidligere,  men jeg var et helt annet sted.   Etter å slingret fram i ei nedslitt og sterkt traffikert løype i Eikseterområdet la jeg veien gjennom nysnøen mot Skimten og Tverken.   Jeg skulle ikke angre.

Snart møtte jeg de først som kom over fra Drammen, og selv om det var en tåket dag med et lett snødryss og 0-føre, fikk jeg oppleve nettopp den gleden ved årets første skitur som jeg var ute etter.    Skogen hadde jeg alene, og det var denne spesielle stillheten som som kan oppleves i en vinterskog dekket av nysnø, innhyllet i et lavt skydekke.

Så får de manglende skimt av utsikt å Skimten raskt glemmes, det var ikke en slik dag i dag.

Snøen var 20-30 cm dyp og ganske kompakt, på hele turen  var ikke skiene i kontakt med stein en gang.    Nå ble det i løpet av dagen tilsammen 5-6 som gikk løypa Tverken – Eiksetra over Skimten, og da ble faktisk dette så bra at svaret på spørsmålet i overskriften gir seg selv; du går denne turen hvis du skal ut på ski i morgen.

Både naturopplevelsen og selve skigåingen blir bedre i dette menneskesatte sporet enn i nedslitte maskinløyper.   Et par tips til slutt; ikke smør for godt feste når du starter, den ferske snøen oppover i høyden iser svært lett.  I  de bratteste utkjøringene kan det lønne seg å kjøre i nysnøen, står du sporet og skia skjærer ut med en tryning som resultat, ja da er det fortsatt mulig å finne en stein når det ikke er tråkkede løyper!

1 kommentar til Søndagens skitur går til …

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat