Subscribe

Vår!

Ikke bare syklister på Glitreveien i dag ...

Ikke bare syklister på Glitreveien i dag ...

Våren har meldt sin ankomst i skogen.   Glitreveien og andre skogsveier som har vært brøytet i vinter er bare, og i dag var det mange syklister og andre som tok søndagsturen på Glitreveien.   Andre veier og  stier i Finnemarka er fortsatt delvis snødekket, så aksjonsradiusen for syklister og turgåere er begrenset.   Men det var ikke bare syklistene som satte pris på de bare veiene,  både hare og grevling gjorde oss selskap på grusen.

Et litt lunefullt søndagsvær kunne ikke hindre vårstemningen i å sive inn i kroppen, som ellers var hardt preget av mangel på kaffe, siden termosen sto igjen på kjøkkenbenken.   Føttene brakte oss litt saktere innover i marka enn det jeg er vant med, som oftest benyttes sykkelen eller skiene for å tilbakelegge kilometrene i jakt på nye opplevelser i Finnemarka.

Det ga imidlertid mer ro til å oppleve selve våren, snøflekkene som smeltet og  fylte Glitra til breddene, vårfuglenes nesten hysteriske aktivitet, grevlingen på jakt etter sitt første måltid på 5 måneder og haren som strakk ut de lange beine på en herlig spurt på rettstrekka….

Også “mopedfiskerne” var i full gang inne ved Glitre.   Nå rett etter isgang (på vann under ca 450 m)  er ørreten på sitt mest bitevillige i Finnemarka.    Det er bare å ønske skitt fiske, og jeg vet at det sikkert er fisk igjen i vannene når jeg kommer tilbake for å prøve fisket selv til helga.   Fiskekortet ordner du greit på sms, se under utvalgte innlegg i sidefeltet her.

Både mopedfiskere og andre i skogen bringer med seg god mat og drikke inn i skogen.   Så da henviser jeg til innleggene fra “The lone wolf” og “Skau ungdommen Eskil“, og minner alle om at skogen og leirplassen skal etterlates slik at også andre kan glede seg over våren i Finnemarka.    Med pinse og andre av bonusfridagene i mai foran oss, er det en stor måned for aktivitet i skogen vi har foran oss.

Yngvild fanget haren i sin Nikon.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat