Subscribe

Gå for utsikten!

Utsikten på Breili er mye fotografert!

Drømmeværet i helga bør inspirere til en tur på Finnemarkas utsiktspunkter.

Det meldes fantastisk vær til helga.   Du tenker kanskje på å rake i hagen, ta den første utepilsen, eller bare laxe på verandaen med kaffen og lørdagsDagbladet?   Det er greit nok, men denne helga må du smette inn tid til den siste skituren for i år, den som skal ligge som en perle i langtidsminnet og skape lengten til Finnemarka og snø når mørket igjen senker seg over landet om et halvt års tid …

Det skal ikke være en treningstur noen km fra parkeringsplassen, eller en tur blant mørke graner i lavere delene av marka.   Det du skal nå, det er å gå for utsikten!   Hvorfor ikke ta det helt ut, og ta turen helt til Finnemarkas tak på Breili, og få en opplevelse som de på bildet over.   Og du skal ikke ha det travelt, du skal ha sekk med appelsiner og kvikklunsj, kaffe på termosen -  du skal sitte i lyngen på en barflekk i ei solhelling, der temperaturen forlater smøretermometerets skala og nærmer seg en norsk sommerdag, og du skal være glad du husket solbrillene.   Turen skal du ta sammen med venner, familie eller barn, eller alene fordi  det er det du liker.

Til og med i solhellinga ved Lelangsplassen holder løypa bra

Til og med i solhellinga ved Lelangsplassen holder løypa bra

Du kommer til å gå i løyper som holder bra, men med våt og grovkornet snø, så det kommer ikke til å gå for fort på turen ned fra utsiktspunktet.  Men det er nok snø og løypene er faste nok, det kan jeg bekrefte etter lengre turer de siste dagene, også i dag.  Bildet ved siden av er fra i dag, da jeg tok en tur inn til Glitre.

Er du ikke kjent, eller trenger litt inspirasjon kan du jo sjekke ut Finnemarkabloggens “Topper og utsiktspunkter” der er det turrapport og bilder fra disse stedene, og i mange tilfeller også tips om hvordan du best kommer dit.   Sjekk for eksempel:

Gjør det da!  Kanskje treffes vi der oppe – god tur!

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat