Subscribe

Påsketur i sol og snø

Aprilsola sendte et gløtt over Eggekollene i dag

Aprilsola sendte et gløtt over Eggekollene i dag

Påskeuka kalles iblant ” den stille uke”.  Det pleier ikke å gjelde i skiløypene, men i dag passet betegnelsen godt.  En tur i løypene mellom Tverken og Eiksetra inkludert rundene på Tverråsen og Storsteinsfjell gikk i spor helt uten den trafikken som har preget området i helgene tidligere i vinter.   Det skiftende aprilværet må nok ta skylda for at mange dropper skituren i påsken.

Jeg må innrømme at jeg heller ikke har vært så ivrig på ski som jeg ville vært om sola hadde  vist seg litt oftere.   Men i dag tenkte jeg tilbake på mange andre dager, dager da det heller ikke hadde fristet å ta turen inn på skogen.  Dager da jeg likvel kom meg av sted….   Hadde jeg noengang gått der inne i Finnemarka og tenkt – dette var et feilgrep, hvorfor ble jeg ikke hjemme?

Tvertimot – alltid har det slått meg at det var så riktig – å overvinne motstanden fra bekvemmelighetssensoren som frister deg til å bli i sofaen med marsipanet og påskekrimmen.    Så jeg kom meg ut i dag, og opplevde solgløttene, snøbygene, de nykjørte løypene i Drammensmarka, den hyggelige praten med andre i løypa.   Jeg skulle ikke gå så langt i dag, men det gikk lett og jeg tok alle omveiene, Tverråsrunden, Storsteinsfjell, ja til og med utover mot Sauesetra en tur.

Nullføre

Nullføre på Skimten

Igjen var det nullføre og nysnø, og jeg holdt meg til rubben under skiene som jeg har fått gode erfaringer med i det siste.  Drammen hadde kjørt stort sett alt av løyper, også Sauesetra var kjørt.   Lier hadde ikke vært i sving i de løypene jeg gikk i dag, men kjenner jeg dem rett er det i orden i morgen.

Ellers har mildværet har fått snøen til å synke sammen og bli fastere over hele skogen, og i dag var det ikke noe problem å gjøre avstikkere fra løypene.   Dette gjør straks påsketuren litt mer interessant, du kan lete opp den beste rasteplassen, finne en ny utsikt, utforske steder du sjelden kommer på ski.

Spesielt godt egnet for slike avstikkere er områdene i Finnemarka som har den litt glisnere furuskog som Skimtplatået, Storsteinsfjell,Tverrråsen og Hovlandsfjell/Heståsfjell/Breiliflaka.

Ved Skimten på vei hjem kom snøen med ei kraftig vindbyge igjen sørfra og ga meg et puff i ryggen på vei ned Dritarbakkene.  Føret var ikke slik at utforkjøringen var noe utfordring i dag, og det er forhold som passer alle i løypene nå.  Det er lite i værmeldingene som tyder på stabil påskesol, det blir fortsatt nullføre, litt sol og noen byger.   Det fine er; det er likevel flott på skogen.   Ta turen, om det er for trening eller for turopplevelser – du vil ikke angre!

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat