Subscribe

Grunnvannet (I Rotua)

grunnvannislagt1

Dagens tur gikk til Grunnvannet, som ligger i øvre del av elva Rotua mellom Korpåsen og Sagåsen.   Som så ofte før; når turen går til et vann på denne årstida, er det for å prøve isfisket.   Etter en viss suksess i det andre Grunnvannet (ved Garsjø) i romjula, fristet det å prøve dette vannet som har en stor bestand av ørret og abbor.   På bildet over ser vi fra Rotuas innos utover Grunnvannet med Sagåsen i bakgrunnen.

Vannet er lettere å fiske nå på vinteren, fordi store partier av vannet er grunt, er det mye siv og vegetasjon langsbreddene som gjør det vanskelig å fiske her på sommeren.    Dagens fangst for Yngvild og meg ble 8 ørret og 1 abbor.  Denne dagen hadde ørretene hatt vårfluelarver som hovedføde.  Ørreten i Grunnvannet er småfallen på grunn av overbefolkning, og bildet under viser hvordan ørreten er preget av dårlig kondisjon i dette vannet.

c3b8rretgvs rotua

Elva Rotua etter utløpet fra Grunnvannet, ved Saga.

Mer om Grunnvannet, bilder og kart:

Grunnvannet ligger 324 m.o.h.  Jeg har ingen opplysninger om flateinnholdet på vannet, men som det framgår av kartet er det et lite vann/tjern.   Til tross for navnet finnes det dypere partier i Grunnvannet, i går registrerte vi dybde på ca 6 m i det dypeste hullet.  Selv har jeg registrert bestand av ørekyte, abbor og ørret i vannet, men det skal visstnok også være en bestand av karuss her.

Bildet under viser vannet på sommertid – en ser tydelig de mange grunne partiene med siv.

grunnvannet

Atkomsten til vannet er fra sidevei til Glitreveien, som går høyre fra Glitreveien før Seterbrua, forbi Vesleløkka og Saga, passerer langs Grunnvannet og kommer ned til Glitre helt i nordre vika. Det er et par km fra Glitre til Grunnvannet.   Se kartet under.

[googlemaps http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&t=h&s=AARTsJo6G9D5VfiJZnAFI7wh_-wk46-AHQ&msa=0&msid=117493035921952383705.000445b77c9bd283a7d24&ll=59.87929,10.097294&spn=0.007538,0.018239&z=15&output=embed&w=425&h=350]

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat