Subscribe

Dypingkollen

Jeg har aldri vært på Dypingkollen før.   I dag var jeg der, men for hva?

Dette er ikke utsikten fra Dypingkollen!

Dette er ikke utsikten fra Dypingkollen!

Turene opp på andre topper i dette området vest i Finnemarka hadde gitt mersmak, Snaukollen og Knivfjellet bød på fantastisk utsyn fra – og innsyn til Finnemarka.    Jeg hadde lest turtipset på Modum Kommunes internettsider, der det ble lokket med fin utsikt på Dypingkollen, og hadde forventninger om at turen over fra Lier via Langvann og Vrangla skulle bli kronet med utsikt og matpause i vårsol på Dypingkollen.   Der ble jeg skuffet.
Våre egne skygger og ei rundkjøring for skiløpere var det som var å se på Dypingkollen.

Våre egne skygger og ei rundkjøring for skiløpere var det som var å se på Dypingkollen.

Det er ikke det at den lille avstikkeren på snaut 2 km t/r fra løypa mellom Nygårdshøgda og Engersetra ikke var grei nok på det raske føret i finværet i dag, det var mest det at forventningen var en annen til endepunktet for løypa.   For endepunktet var bare en rundsløyfe for skiløpere midt inne i ungskogen uten antydning til utsikt, eller en egnet rasteplass for den saks skyld.

Som en ekstra treningsrunde for den som er ute i slikt ærend er det jo greit nok.    Og rett skal være rett, på vei oppover kunne du snu deg og se Norefjell reise seg over Åmots Østås, og islagte Jøssjø og Glitrevann lyste hvitt lenger nede.   En liten avstikker ut i djupsnøen ga utsiktsbildet øverst i dette innlegget, der ser du Jøssjø tilvenstre sentralt i bildet og Glitrevannet lenger til høyre.

Jeg vet ikke om det er et bedre utsiktspunkt på Dypingkollen, men det mistenker jeg.   Det hadde jo da vært fint om det ble kjørt et skuterspor ut dit, til glede for de som vil ha noe mer enn bare trening ut av denne avstikkeren.    Jeg syklet inn til den samme snuplassen sommerstid, men gikk ikke noe videre den gangen.  Kanskje tar jeg veien tilbake til sommeren, for å gjøre Dypingkollen rett!

Jeg gikk i dag en hel del løyper i området Engersetra/Nygårdshøgda/Sandungen/Dypingen, og kommer tilbake med litt mer om dette.     Til slutt i dette innlegget et bilde fra en av disse løypene (Dypingen – Nygårdshøgda), et smalt privatkjørt skuterspor.   Bildet er tatt ved indre Laupeina.   Kollen nord for Laupeina er nettopp Dypingkollen, her ser vi den bratte sørkanten.   Der oppe må det i alle fall være utsyn!

  • Dypingkollen er 584 m høy
  • Den ligger i Øvre Eiker Kommune, men det er Modum Kommune som har løypenettet rundt kollen.
  • Skiløypa til Dypingkollen ender på 521 m høyde,  63 m lavere enn toppen og  ca 480 m nordøst for toppen.

Fra indre Laupeina.  Dypingkollen reiser seg opp til høyre.

Fra indre Laupeina. Dypingkollen reiser seg opp til høyre.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat