Subscribe

De hvite flekkene på kartet …

Så da la jeg i vei oppover de bratte, snødekte bakkene mot Trettekollen...

Så da la jeg i vei oppover de bratte, snødekte bakkene mot Trettekollen...

-
Det er noe med skogen, når ny snø faller og skydekket ligger lavt og grått over åskammene.   Det blir en monochrom og lydløs verden.   Fraværet av farger og lyd gir hodet en unik hvile.    Inne i Finnemarka sikres roen av at det også hvite flekker på kartet,   mobildekningskartet.   Men jeg hadde sett noe på Trettekollen, som truet stillheten i skogen.   Den nye mobilmasta.

Det er ikke det at jeg ikke kan stå i mot, legge igjen mobilen hjemme, la være å svare.   Det er bare så befriende å ikke behøve å forsvare det, bare vise til de dokumenterbart hvite flekkene på mobildekningskartet, bare slippe unna uten videre.

For meg er søndagen en slik dag da påminnelsen om hverdagen gjerne kommer over mobilnettet.    Etter nyttår har jeg gått flere turer over høyereliggende områder i sørlige Finnemarka, og mente å ha sett noe på Trettekollen, den nye masta som jeg i flere innlegg her på bloggen har sagt mitt om.   Masta som skal fjerne en stor del av det hvite området på dekningskartet.   Jeg var derfor klar til å bli revet ut av skogens stillhet av et skingrende mobilsignal, da jeg i dag la turen forbi Lelangen.

Etter å ha lagt hordene av fargerike og støyende mennesker som svermet gjennom skogen ved Eikseter-området, var det en lise å gli over spor dekket et nyfallen snø innover mot Lelangen.  Tåka lå tung over toppene, så jeg kunne ikke se Trettekollen.   Jeg svingte inn til høyre etter Lelangsplassen, og gikk mot kollen.   Det var stille i telefonen.   Så jeg sjekket …..   Ingen nettdekning. Hadde det da vært en innbilling, at jeg så en mast der nord på Trettekollen, da jeg sto på Skimten noen dager tidligere?

Jeg måtte bare vite det, så da la jeg ivei de bratte snødekte bakkene oppover fra Lelangen.   Noen løype går det ikke opp til Trettekollen, så det det var bare å la det stå til i løssnøen, det kunne vel ikke være nødvendig å gå så langt opp for å få sjekket dette?

Mobildekningskartet Finnemarka

Mobildekningskartet Finnemarka

Det var det.  Jeg slet meg mot toppen mens skyene la seg lavere og lavere.   Et kort øyeblikket lysnet det litt, og jeg så skogranden som kranset toppen.  Der inne i skogen sto den, en hvitrimet mast, den samme jeg hadde sett demontert nede ved Himmerikstjern noen måneder tidligere.    Den var tydeligvis bare ikke satt i drift.

Jeg snudde ned de bratte bakkene igjen, skar gjennom løssnøen på smale ski.     Raskt var jeg tilbake i den fargeløse stillheten.   Først på Garsjø ble jeg nådd av en melding fra mobilsvar, men den første telefonen ventet til Eggevollen.

Inntil videre er det dekningskartet ved siden av som gjelder.

trettkollen5

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat