Subscribe

Storsteinsfjell med løyper

Skitur 30.12 002

Fra Storsteinsfjell ser du frostrøyken fra Holsfjorden formørke dagen for dalens innbyggere

Kulda frister ikke til de helt lange utfluktene i skiløype, og da er det bra at alle bygder rundt Finnemarka har sine nære favoritt-turer.    I disse kalde, klare dager er det vil det også virkelig være et pluss å komme til et utsiktspunkt der en kan nye den fantastiske sikten vi har nå.   Bor du i Lier eller Drammen er Storsteinsfjellrunden en tur som ikke blir for lang, men som byr på alt du ellers kan kreve av en skitur.
Storsteinsfjellrunden kart

Storsteinsfjellrunden med tilførselsløyper fra Tverken, Eiksetra, Undersrud

Selve Storsteinsfjellrunden er 5 km.   På Skisporet.no står den oppført som 4,7 km, men mine målinger viser at dette er for snaut, antagelig fordi skisporet bruker for få punkter i sine GPS-track.

Jeg går vanligvis ut fra Eiksetra, og dette er den korteste turen hvis du ser tilførselsløypa og runden i sammenheng.   Turen er da 11,4 km.   Mens selve runden er småkupert er det bra stigning opp fra Eiksetra, selv om jeg ikke tok Dritarbakken opp på dette gps-sporet.   Netto stigning fra Eiksetra til høyeste punkt som er der løypa tar av rett før Skimten, er 156 m.   Høydeprofil.

Velger du Undersrud i Lier som utgangspunkt, er stigningene en enda større utfordring.  Netto stigning fra Undersrud og opp til høyeste punkt som her er varden på Storsteinsfjell, er hele 340 m.   Turen fra Undersrud rundt Storsteinsfjell og ned igjen er på 12,6 km Høydeprofil.

Det er flere veier til Tverken, så jeg har lagt spor bare fra Tverken og ut i Storsteinsfjellrunden.  Turen inn til Tverken må da legges til.   Turen fra Tverken rundt Storsteinsfjell og ned igjen nøyaktig like lang som fra Eiksetra, 11,4 km.   Turen er byr på litt “snillere” stigninger med en netto stigning på 96 m opp til høyeste punkt på denne turen, som faktisk er Skimten, som er en ekstra bonus på denne runden.   Høydeprofil.

Så hvorfor ta en av disse turene nettopp nå?

  • Det er klarvær og turen bringer deg til flotte utsiktspunkter.
  • Løypene er fantastisk flotte med mye snø og fin preparering.
  • Det er bedre temperatur i høyden.
  • Det er god trening fordi alle løyper til Storsteinsfjell har høydemeter som kan sette kroppen på prøve.

Resten av argumentene kan du se i bildespillet under.  Klikker du på et bildene får du bildene i bedre oppløsning/format.  God tur!


1 kommentar til Storsteinsfjell med løyper

  • Gunnar Schei

    mye bra poster på finnemarkabloggen om dagen! :-) det er forresten enda en tilførselvei til runden – min favoritt – å gå fra Åskvisla, opp til Sauesetra, inn på Skimtrunden, og en tilførselspor til myrene på storsteinsfjellrunden, som starter 6-700m fra Skimtvarden :-)

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat