Subscribe

Skisporet.no mangelfullt i Finnemarka

Modum i grått

Store deler av Modums løypenett er i grått på skisporet.no

Jeg skrev for noen dager siden om en tur i Modums løypenett, der jeg kom med et lite spark til en feil i Førmeldingen på Modum Kommunes nettsider.   Dette er nå oppklart.   Og en ting står fast, skal du ha oppdatert informasjon om skiforholdene i Modums del av Finnemarka, må du søke informasjon der eller på løypetelefonen.

For de som velger å planlegge ut i fra informasjonen på Skisporet.no vil gå glipp av mange fine turer.    Her ligger mer eller mindre hele løypenettet i grått (preparert for “lenge siden”), men det i virkeligheten er preparert en rekke løyper.

F. eks. preparerte Modum alle løypene på Øståsen Geithus-Vikersund unntatt Sponevollen-klyftetangene den 4.1.   uten at dette kommer fram.  Jeg vil derfor igjen henvise til Modum kommunes Føremelding for oppdatert informasjon om løypekjøringen.   Så får vi håpe at skisporet.no klarer å integrere informasjonen fra Modum Kommune i sin database, som nå ser ut til å bli hovedkilden for mange når det gjelder løypeforhold i de fleste områder i landet.  Ikke skiområder har et nettsted som “Skiføret i Drammensmarka” å støtte seg til i turplanleggingen, og dette dekker ikke de nordre delene av Finnemarka.

Når det gjelder skillet mellom Modum  og Øvre Eikers løypenett hva angår prepraring, så følger dette ikke kommunegrensene, som jeg sa i forrige innlegg.    Jeg har hatt kontakt med Tone Hiorth i Modum Kommune som klargjør dette:  “Det er vi som kjører hele runden over Åsvanna, ned til Sandungen, via Sandungsvollen over mot løypa på sørsiden av Sandungen, som ikke vi kjører, derfra rundt Dypingen på sørsiden og opp til Dælatjern, videre til Nygårdshøgda. Vi kaller det den lange løypa mellom Engersetra og Nygårdshøgda. Veiforeningen kjører et skuterspor fra krysset ved Sandungsvollen langs Dypingen på nordsiden og opp over Indre og Framre Laupeina.”

Jeg kan da legge til at så vidt jeg har fått vite er det Nedre Eiker som kjører den biten(2 km) syd for Sandungen.  Når det gjelder min lille klage i innlegget for tre dager siden, da jeg på Modums Føremelding hadde sett at de hadde preparert til Snaukollen, er det nå oppklart at dette var en skrivefeil, de hadde preparert til Dypingskollen.   Det er en avstikker fra Dæletjern til Snaukollen, men denne kjøres av Øvre Eiker.   Etter dette skulle det være klart hvorfor det ville være en fordel om skisporet.no som en samlende database ga korrekt informasjon om preparingen av løypene i disse områdene; det kan i dag være nødvendig å søke informasjon hos 3 ulike kommuner på løypetelefonen for å få prepareringstatus på en tur her.

Når det gjelder Modum kommune, kjører de etter et bestemt mønster, med preparing av Finnemarkaløypene slik:

Torsdag: Tilførselsløyper til Abeloneløypene, Simostranda
Øståsen nord: Breililøypene, og Sponevollen – Klyftetangene
Fredag: Øståsen sør: Engersetra-Nygårdshøgda-Sandungen-Dælatjern.
Øståsen nord: Hestås-Hovlandsfjell  Vestre Spone (Jelstad)

Hvis det kommer snø mellom prepareringen og helga, kjøres løypene i helga av andre:

Øståsen sør
Damtjernveien veiforening
Øståsen nord og Breililøypene
Veiforeningene: Elgtjernveien, Heggsjøveien, Breiliveien og Vikersund Alpin

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat