Subscribe

Modums skiløyper.

Løypa forbi Dypingen og Sandungen slynger seg gjennom sentrale områder av finnemarkas granskoger, med fine terrengforhold.

Løypa forbi Dypingen og Sandungen slynger seg gjennom sentrale områder av finnemarkas granskoger, med fine terrengforhold.

Etter mange fine turer i Liers del av løypenettet i Finnemarka, fant jeg tiden inne til å prøve en tur over i søndre del av Modum Kommunes løypenett, som faktisk stort sett ligger i Øvre Eiker.    Terrengenget her er variert og traseene slynger seg gjennom sentrale deler av Finnemarkas granskoger.    Løypepreparingen holder dessverre ikke riktig den standard vi er vant til fra Lier.

I dag valgte jeg å gå ut fra Steindammen i Nedre Eiker.   Ulevannsveien går opp fra Stenseth ved Krokstadelva, og etter å ha passert bommen (40 kr)  rett etter Birkebeineren Stadion bringer Ulevannsveien deg langt inn i marka.   Ved Steindammen er det flere parkeringsplasser.    Jeg gikk via Ulevann og Vrangla til Nygårdshøgda.  I Modum Kommunes føremelding (se link i sidefeltet her) ble det opplyst at det var preparert 29/30.12, og det ble også opplyst at det var preparert opp til Snaukollen.    Jeg tenkte meg derfor å få med meg utsikten fra Snaukollen/Knivfjellet ved solefall denne klare vinterdagen.

Løypene var helt ok, selv om det var kommet litt nysnø siden siste kjøring.   Det var imidlertid ikke pakket godt nok etter snøfallet ved juletider, slik at det ikke var godt nok hold for stavtaket.   Modum har nok fortsatt forbedringsmuligheter når det gjelder løypeprepareringen.   Nå må jeg presisere (se kommentarer under) at løypene  jeg gikk denne dagen ligger i Øvre Eiker Kommune, men jeg forstår det slik at disse prepareres som en del av Modums løypenett.

Jeg gikk i fjor mange turer i løypene i Øst-modum, der det er fantastisk skiterreng og tilgang til Finnemarkas høyeste områder.   Også her var inntrykket at prepareringstandarden var litt under pari, og i Øst- modum var det også masse snøskuterkjøring på kryss og tvers i skiløypene.

Skulle det ikke være preparert til Snaukollen?

Skulle det ikke være preparert til Snaukollen?

Tilbake til dagens løyper;  løypene jeg gikk i dag er preget av at det er skogløyper, og det selv der løypene går i terreng som kunne gitt utsikt til vann og sentrale deler av marka, er det bare glimt å få av utsikten på grunn av mye ungskog/vegetasjon langs løypene.  Til gjengeld har det blitt laget et par attraktive avstikkere til noen av de flotteste utsiktspunktene her i dette området, en til Snaukollen/Knivfjellet, og en til Dypingkollen.   Som sagt var planen i dag å ta avstikkeren til Snaukollen, etter at føremeldingen fra Modum Kommune lovet at denne var kjørt.   Det var den ikke, så nå har jeg en høne å plukke med Tone Hiort som står for den ellers utmerkede føremeldingen fra Modum.

Den delen av turen som gikk i Modums løypenett var søndre delen av ei rundløype med utgangspunkt fra Parkeringene ved Engersetra eller Nygårdshøgda.    Hele runden går videre nord for Sandungen og i lia sør for Jøssjøveien og opp igjen.   Runden er på ca 14 km med +/- for utgangspunktet.    Jeg skal komme tilbake til Modums løypenett utover vinteren, og håper da å ha litt mer positivt å melde enn i dag!

Jeg besøkte som nevnt andre deler av Modums løypenett i fjor, her er link til innleggene fra flotte turer der:

Jeg tar gjerne i mot innspill til de beste turene i Modums del av Finnemarka, og tips om fiskeplasser, kulturminner med mer.   Jeg er ikke så kjent her som på østsiden av Finnemarka, så Finnemarkabloggen kan bli bedre med litt hjelp!

Fra løypa Nygårdshøgda - Sandungen i dag.

Fra løypa Nygårdshøgda - Sandungen i dag.

5 kommentarer til Modums skiløyper.

 • Gunnar Schei

  Hei, jeg mener løypene ved sandungen, dypingen og opp til snaukollen er Øvre Eikers domene. De ligger definitivt i Øvre Eiker kommune. Modums ansvar er vel først sponevollen og nordover?

 • admin

  Takk for innspillet. Det er ikke tvil om at de ligger i Øvre Eiker. Men både Modums skiguide/føremelding og løypetelefonen for Modum/Åmot Østås indikerer at dette prepareres av Modum, selv om det strengt tatt bare er den første biten fra Engersetra som ligger innenfor kommunegrensene. Jeg sendte i går en mail til Tone Hiort i Modum med link til dette innlegget slik at evt. feil/misforståelser kan ryddes opp i. Nils

 • admin

  I går preparerte Øvre Eiker flere løyper i området Ulevann – Snaukollen og sørover på det Øvre Eiker kommune kaller Østsiden. Da ble det blant annet også satt et skuterspor opp til Snaukollen, så da er det blitt mulig å komme seg opp der fra Øvre Eikers løypenett. Disse kjøringene er ikke oppdatert på Skisporet.no, så sjekk løypetelefonen 81550690, 7 for øvre eiker og 4 for østsiden.

 • Halvard Holck

  Har idag (6/2) godt runden fra Engersetra-Nygårdshøgda-Dælakjenn-Sandungen-
  Engersetra. Har ikke opplevd makan til fint føre eller fine løyper. Kan ikke bedre bli!!

 • admin

  Supre løyper om dagen over hele Finnemarka. Gleder meg til turen til Spiralen i morgen. Så blir det vel en tur i de løypene du anbefaler etter helga, tenkte å stikke ut på Dypingkollen, der har jeg ikke vært før. Takk for løyperapporten! Nils

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat