Subscribe

Natt, fullmåne, hodelykt, nysnø

Skitur nyttår 002Jeg har tidligere her i bloggen fortalt hvilke flotte opplevelser hodelyktturene gjennom skogene i Finnemarka kan gi.   I disse dager toppes opplevelsen med nysnø, fullmåne og flotte løyper.    Jeg tok både siste tur i 2009(nyttårsaften) og første tur i 2010(1. nyttårsdag) i fullmånebelyste løyper.
1. nyttårsdag gikk kilometrene fort unna under fullmånen

1. nyttårsdag gikk kilometrene fort unna under fullmånen

Det var to helt forskjellige turer.   Nyttårsaften en kosetur sammen med andre, en fin oppladning til nyttårsfeiring og en perfekt avrunding av det gamle året, og ikke minst en tur helt representativ for det flotte skiåret vi har bak oss helt fra forrige nyttår og ut sesongen, så i gang med en ny sesong i samme stil.

1. nyttårsdag var settingen en helt annen, da var det igjen meg og huskyene som skulle ut og forbrenne ribbefettet.   Mens ribbefettet har satt meg tilbake på alle andre områder enn vektmessig, hadde hundene tydeligvis gjort seg godt av det.   Det skal ikke nektes for at natt og fullmåne gir dem ekstra inspirasjon, sjelden flytter de labbene raskere enn nettopp disse månelyse vinternettene når kuldegradene biter i øreflippene.

Kilometrene gikk fort unna på denne første kvelden i 2010.   En bedre start kunne vi ikke fått på det nye året.   Ferden gikk over flere vann, der jeg nå kunne konstatere at overvannsproblemene etter snøfallet var borte.    Løypene var litt løse, men ellers bra på alle måter, lette å kjøre og gå.   Fullmånelyset rakk ikke riktig ned til løypene overalt inne i de tette granskogene, så lyskjeglen fra hodelykta var en god hjelp her inne.   Mest fascinerende er likevel turen i fullmånelyset når du suser gjennom åpent terreng uten annet lys enn det skjøre blå lyset vår drabant generøst reflekterer fra sin lyse side til vår mørke ….

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat