Subscribe

Romjul på Eiksetra

Fullt hus på Eiksetra

Fullt hus på Eiksetra

Mens snøen brakte kaos til byene og veiene i julehelga,  bredte den også et drømmeteppe av nysnø over Finnemarka.  Allerede mens snøen lavet ned 1. juledag var jeg på en hodelykttur i fallende snø, der vi kunne se våre spor dekket av nysnø på turen tilbake.   Nå er det godvær og i nysnøen ligger milevis med nye skispor over hele Finnemarka.
Nordmenn er ikke født med ski på bena, men ...

Nordmenn er ikke født med ski på bena, men ...

Som vanlig har Lier Kommune vært i forkant med løypekjøring og når Eikseterveien nå framstår både bredere og hyppig brøytet har det rett og slett vært folkevandring hit.   I går var det hundrevis av glade mennesker her oppe, og det var fullt kjør på vaffelpressa på hyttene der oppe.   I løypene var det masse unger i pulk eller kanskje på ski for første gang.    Selve Eiksetra er en favoritt for barne familiene med den flotte akebakken, der det var full aktivitet inn helt inn i kveldsmørket i går.

Her var det ikke bare akebrett,  og ski i alle varienter, men folk hadde tatt i bruk det som passet, som f.eks sommerens bademadrasser.      Det er likevel løypene som er det som virkelig legger opp til en fantastisk romjul i skogen.   De bringer deg rundt i store områder av Finnemarka, og nå er forholdene slik at også løyper som kan være krevende ved dårlige snøforhold eller skarpt føre, er helt greie også om en ikke er på noe ekspertnivå på ski.

Når klarværet kommer i romjula, vil jeg anbefale Eiksetra som utgangspunkt for en tur til Storsteinsfjell, og der nyte en kopp kakao og utsikten over snødekt bygd og by.    Sjekk ellers disse linkene der jeg har løypekart og annet om eikseterområdet:

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat