Subscribe

Snøkanonene i gang ved Eiksetra

Snøkanon i drift på Martinsløkka

Snøkanon i drift på Martinsløkka

Det er all grunn til å ta bilen helt fram til Solvang for de som skal gå på ski i Eikseterområdet i dag.    Selv stoppet jeg ved Martinsløkka, og gikk derfra og innover, men ikke engang en stor porsjon godvilje kan få meg til å kalle dette skiløyper, til det var det altfor mye grus og jord.   Fra Solvang og innover, var det derimot helt greit, hvis den samme godviljen er der.

Grunnen til at jeg stoppet ved Martinsløkka var jo nysjerrigheten på det nye kunstsnøanlegget til Lier IL og Sjåstad Vestre Lier IL.   I går kveld var en kanon i full produksjon da jeg kom dit, og det var produsert en hel del snø de siste dagene.   Det er lagt rør slik at det i deler av lysløypa kan produseres snø direkte i løypa, og dette var også gjort.    Ellers kan snøen kjøres ut med traktor og spesiell spredvogn for spredning direkte i løypa.

Jeg har aldri gått på kunstsnø før, jeg er nok mer en friluftsmann enn en skiløper, så for meg er skiløypene mest en super måte å komme seg rundt i marka på.    For de som driver dette som aktiv idrett og trening er det nok mye viktigere å få en sikker snøsesong, slik dette anlegget skal sikre.    Mens natursnøen nå var kritthvit, var kunstsnøen noe preget av Garsjøs brungule vann.   Det var merkbart dårligere gli, og den laget en knirkelyd.    Hvis det er noen som vet noe om kunstsnø har andre krav til smøring enn natursnø, er kommentarer velkomne!

Kunstsnøanlegget har vært omdiskutert på grunn av spesielt lyden fra kanonene.    Det var en merkbar lyd fra kanonen, og i den vinterstille skogen bar denne faktisk helt opp til Løken, noen kilometer unna.     Så får vi håpe for de som setter pris på stillheten i skogen, at værvarslernes meldinger om fine lag med natursnø ikke er tomme løfter!

Maskinhuset for kunstsnøanlegget ligger rett ved Garsjø, som gir vann til anlegget.   På maskinhuset er også webkameraet og værstasjonen plassert.

Maskinhuset for kunstsnøanlegget ligger rett ved Garsjø, som gir vann til anlegget. På maskinhuset er også webkameraet og værstasjonen plassert.

Garsjøens gulbrune vann gir en litt uggen farge til kunstsnøen ..

Garsjøens gulbrune vann gir en litt uggen farge til kunstsnøen ..

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat