Subscribe

99,5 % hvile ..

Finnemarka dekkes av et snøteppe og blir 99 % utilgjengelig

Finnemarka dekkes av et snøteppe og blir 99 % utilgjengelig

Når ei dør stenges, åpnes ei ny.   I dag gikk jeg en lengre tur i de nordvestre delene av Finnemarka, og så hvordan tørre, store snøflak gradvis dekket skogen i et hvitt teppe.   Oppe i høyder på 5-600 m var det nær 30 cm snø i åpent lende, og lyden av egen pust var den eneste lyden som vitnet om liv,  den ro og stillhet som preger vinterskogen var allerede der.   Snart er de 99 % av Finnemarka som ikke er vinteråpen vei eller skiløyper en verden reservert for de dyr og fygler som har valgt skogen som vinterbo.

Så hvorfor 99,5 % i overskriften?   De fleste skiløypene er jo ikke åpne enda.   Mens jeg var i skogen i dag, kjørte Lier Kommunes løypemaskiner opp de første 50 km med preparerte løyper, til stor glede for alle oss som vil benytte de tilgjengelige prosentene av marka.   Her blir det ikke mye hvile – i dagene som kommer vil skientusentiaster med snøabstinens parkere rulleskiene og suse fram i løypene.   Snøværet fortsetter, og utover vinteren vil stadig nye traseer kjøres og bli tilgjengelige.   Men forhåpentligvis vil  99 %  fortsatt være dekket av et hvitt teppe av snø i et landskap i hvile.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat