Subscribe

Grunnvannet – isfiske

grunnvannetis1

Ikke mye lyser opp en grå dag på skogen som de knallrøde finnene på en feit abbor.   Finnemarka har masse vann med mulighet for isfiske, og nå er det solid is på de fleste – husk bare de farlige stedene som bekkeos o.l.    Kristoffer som på bildet har statistrollen i bakgrunnen, Yngvild og jeg var i går ettermiddag en liten tur på Grunnvannet vest/oppstrøms for Garsjø.   Målet var å sjekke om fisken var i humør til litt romjulsmoro.   Grunnvannet er et lite og som navnet sier, meget grunt vann.   Det har et dypere parti i den nordøstre vika, der Lelangsbekken renner inn.   På grunn av bekken som renner videre gjennom vannet og ut i Garsjø, er det i perioder mye ørret i Grunnvannet.    Det er også tatt meget stor ørret her, men fiskebestanden i vannet er dominert av småfallen abbor og ørret.

Det går veier/skiløyper til vannet fra flere retninger, jeg henviser her til Mine Google Maps med løyper og annet.    Pr. idag er løypa fra Solvang forbi Grunnvannet til Lelangen og Saga ikke kjørt opp – grunnet lite snø.   Denne vil bli tegnet inn i kartet senere, når den er preparert.

[googlemaps http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&t=h&s=AARTsJqar1mvwel09cnMCyHw7JxC4lAhSw&msa=0&msid=117493035921952383705.00044894100daaa416d9c&ll=59.824846,10.108538&spn=0.00755,0.018239&z=15&output=embed&w=425&h=350]

I går bet både abbor og ørret på mormyshka med kunstige fjørmygglarver og med levende kompostmark.  Ørretens mageinnhold viste at den nå beitet på små ferskvannssnegler som mange ørret gjør i skogstjerna på denne årstida.

Grunnvannetis2  Grunnvannetfangst  Abbor2

Ingen kommentarer enda tilGrunnvannet – isfiske

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat