Subscribe

Romjuls snørekjøring.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qaEuqD7qOqM]

 

Skiføret i Finnemarka er sikret for resten av vinteren, etter snøfall og kulde, som har gitt solid is på vannene og god såle i mange løyper i høyereliggende strøk.   I Romjula i år er det mer folk i løypene enn noengang før, i løpet av 10-15 år har antallet skiløpere i Finnemarka økt kraftig.   Når jeg skal ut med hundene til litt snørekjøring velger jeg gjerne å reise ut i kveldingen for ikke å “trenge” meg på de mange turgåerne med to huskyer i stor fart i løypene.   Hvis du vil ut på dagtid vil jeg anbefale å ligge unna Eiksetra området og andre steder med mye trafikk og familieutfart.   Kom deg innover i Finnemarka, der er det lenger mellom skiløperne og en bedre utmarksopplevelse for menneske og hund.  Med hodelykt og en dag som svinner er stemningen i skogen på sitt beste.  Deilig å være tilbake på skisporet!

 

Videoen over er et lite stemningsglimt fra Garsjø i går kveld.  Harde løyper og skarpt føre ga stor fart.   Det er ingen grunn til å sitte hjemme hvis du har en sprek hund – snørekjøring er topp for både hunden og herren!

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat