Subscribe

Himmerikstjern

Høyt oppe på åsen mellom Glitre og Lelangen ligger Himmerikstjern, ca 480 m.o.h. Himmerikstjern har som mange andre tjern i Finnemarka nytt godt av DOFA´s kultiveringsarbeid med jevnlige utsettinger av ørret, og er nå et populært mål for ørretfiskere. Det er fisk av bra størrelse i vannet. Som en kan se av bildet er det svært bratt på den ene siden av vannet. Langs den andre siden er det lett å komme til, og torvmyrene som delvis strekker seg ut i tjernet er gode fiskeplasser.

Torvene er populære fiskeplasser.

Det går vei fra Glitreveien og nesten fram til vannet. Det er fin vei å sykle, med en profil som krever litt ekstra. Fra veien opp til Himmerikstjern er det flott utsikt over Glitrevannet og deler av marka. Det ligger link til Google-kart og profil under. Glitreveien kan du kommme til fra flere kanter. Det går også an å gå fra Eiksetra/Solvang via Lelangen.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat