Subscribe

Hørtekollen

Hørtekollen er et kjent landemerke nord i Lier, der den stikker ut mot Holsfjorden i Finnemarkas nordøstre hjørne. Kollen er 478 m høy. Skal du nyteutsikten må du litt lenger ned og ut, 452 m, der utsiktsbildene og panoramaet under er hentet fra. Hørtekollen har en meget interessant geologi, med tidligere gruvedrift og forekomster av sjeldne mineraler. Dette kommer jeg tilbake til her senere.

Hørtekollen sett fra Gjevlekollen.

Fin utsikt over Holsfjorden og Vestmarka.

På Hørtekollen er du kongen av Lierdalen.

Hørtekollen nås lett ved å ta blåmerket stil fra øverst i Fagerliåsen i Sylling. Stien er grei å følge, litt bratt i starten.  For Bjørnar og meg var det likevel ingen anstrengende tur selv om gradestokken krøp mot 30 grader da vi gikk og der i går.  Stien går ut over kollen helt til utsiktspunktet. Kartutstnittet viser stien:

Vil du få et inntrykk av panoramautsikten fra Hørtekollen?   Sjekk panoramabildet, klikk på minitaryren for å laste bildet, 1,6 mb.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat