Subscribe

Det hviskes om Bjelketjern

Bjelketjern er et smalt vann med bred ørret!

Bjelketjern er et smalt vann med bred ørret!

Som varslet for noen dager siden her i bloggen, vil jeg en tid konsentrere meg om steder og vann i Finnemarka Naturreservat.  Derfor gikk turen igår igjen inn her – til Bjelktjern.   Det er ingen som snakker høyt om Bjelktjern, men hviskingen har nådd noen, og på gårsdagens tur fikk jeg selv oppleve hva det er med Bjelketjern; Det lille vannet klarer ikke bare å huse mange ørret, men før dem også opp til feite, fine kubber.
Ørret fra Bjelketjern

Ørret fra Bjelketjern

-

Gårdagens besøk i Bjelketjern skjedde i kraftig nordavind, og slett ikke de beste forhold for ørretfiske.   Det var også lite tegn å se til fisk, med unntak av et par tilfeldige vak.   Optimismen var ikke stor – og den første fisken – en feit småprikket ørret på 350 gr kom som en overraskelse.    Den fikk følge av 2 til, og alle var i god stand.   Jeg traff enda en fisker ved tjernet, som også fikk fisk, så det ble tatt 6 ørret mellom 350 og 500 gr her denne ettermiddagen.

Vannet er ikke noe fluefiskevann, bare et par lokaliteter kan egne seg for fluefiske.   Det er ellers ganske utilgjengelig langs breddene, med endel kratt og bratte partier.   Vannet ligger ellers lunt til i forhold til vind og vær, noe som kom godt med på den vindfulle dagen i går.

-

-

  • Bjelketjern ligger i følge min GPS 586 m.o.h.   Det er 50 -120 m bredt og ca 390 m langt, arealet er på ca 30 da.
  • Atkomst:   Jeg syklet fra bommen ved Kanada, forbi Damvannet og opp til Fallet.   Herfra går det blåmerket sti til Bjelketjern, ca 3,5 km.    Stien er dårlig merket på starten, du må følge gammel traktorvei langs Tverrelva fra Fallet, og krysse elva litt lenger oppe.  Ved det nederste vadet står det en værbitt pil på ei bjørk, og du kan se blåmerke på andre sida elva.  Det øverste vadet er ikke merket.   Det går også an å gå inn via sørende av St. Bomla, fra vei ved nordenden av L. Nykjua, eller en kan gå inn fra Modumsida fra Parkeringen ved Djupengrop, med blåmerka sti fra nord for Svarttjern,  men herfra er det en 8-9 km å gå.
  • Fiske:   Som fortalt over, fisket i Bjelketjern er bra.  Det er bare ørret i tjernet. Det settes jevnlig ut fisk.   Det ble satt ut i 2007 sist jeg vet om, men det kan hende dette vannet fikk noe i 2008 også, så nye årsklasser kommer nok opp.
Enda en fornøyd fisker

Enda en fornøyd fisker

Bjelketjern er smalt med to viker i nordenden.

Bjelketjern er smalt med to viker i nordenden.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat