Subscribe

Sandungen

Området rundt Glitrevannet er et fantastisk turområde, med mange vann og fine veier og stier som spesielt er egnet for sykling, siden dette er bomveger med minimal trafikk. I helga var jeg på nytt på sykketur i dette området, og jeg valgte denne gangen turen rundt Sandungen sør for Glitrevannet. Sykkelveien følger delvis Sandungselva opp fra Glitre. Elva er svært viktig for rekrutteringen av ørrett i Glitre, og viktig Stamfiskeelv for Drammens Sporstsfiskere. Her ble så vidt jeg har fått vite Norges første kunstig befruktede ørrret klekket av Jacob Sandungen på 1800-tallet. Se mer hos Drammen Sportsfiskere, link her. Sandungen er innsnevret to steder, slik at inntrykket er at det er tre vann som henger sammen. Bildene her er fra det største av disse, nærmest Glitre.

Sandungen, dammen ved utløpet mot Glitre.

Det ble ikke fisking på meg denne gangen, en kraftig tordenbyge formørket himmelen og henviste meg til ly under en gran..

Veiene fra Glitre videre rundt Sandungen og Dypingen anbefales for sykling. Små abbor og mulighet for stor ørret bør få syklistene til også å tenke sykkelopplevelse utover treningen – ta med sekk og fiskestang, ta en stopp og opplev mer på turen.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat