Subscribe

Hvem lurer storørreten i Gudbrandstjern?

Noe stort bryter den blanke vannflata i Gudbrandstjern!

Noe stort bryter den blanke vannflata i Gudbrandstjern!

På en fisketur til Svarttjern på Modum på søndag, la jeg en liten omvei til Gudbrandstjern litt lenger nord, inne i Finnemarka Naturreservat.   Jeg ville se på tjernet, og valgte å ta matpakka her i sørenden av tjernet.   På det åpenbare valget av rasteplass, de solfylte svabergene i sørenden, ble maten pakket ut.   Måltidet ble raskt avbrutt av et våknende jaktinstinkt, da noe stort brøt vannflata og flyttet litervis med vann i et gedigent plaskevak utenfor den bratte østsida av tjernet.   Rasteplassen ble flyttet i en viss hast, og snøre kom i vannet, med mark – jeg skulle jo ha tid til å spise …

Tett vegetasjon og bratte bredder preger Gudbrandstjern

Tett vegetasjon og bratte bredder preger Gudbrandstjern

Nå var vel ikke det det rette valg for den som vil lure en vakende storørret, og jeg gikk fiskeløs hjem etter matpausa.  Mye av breddene av vannet er bratte og tett bevokst, så noe vann for fluefiske er dette ikke – det er nok også noen titalls meter mellom hvert sted du kan få ut en sluk nede i den søndre delen av vannet.    Men vakene fra storørreten og flere andre vak fra pen fisk kommer  til å friste meg til flere turer hit, vet jeg.   Hvis noen lurer storørreten her før meg, kan du gjerne la høre fra deg i en kommentar her!

  • Gudbrandstjern ligger i Modum kommune, 560 m.o.h og er 100 – 150 m bredt og ca 700 m langt, ca 90 da. areal.
  • Atkomsten til Gudbrandstjern er kortest for den som spanderer bompenger på Breiliveien/Djupengropveien, fra parkeringen ved Djupengrup kan du følge vei inn til den krysses av blåmerket sti, som passerer sørenden av Gudbrandstjern.  Du har vel da gått ca 2 km.  Denne stien krysser hele Finnemarka på tvers, så til fots kan du lett finne Gudbrandstjern både østfra og vestfra.  Sjekk ellers beliggenheten på dette Kartet.
  • Fisket i Gudbrandstjern forvaltes av Øst-Modum JFF, så de får få æren for evt. storørret i vannet.   Det drives kalking, og utsetting av ørret.   Fiskekort kan kjøpes i Øst-Modum JFF sine selvbetjeningskasser, som du finner ved Abbortjern, Hvalshaugen og De utgravde tjern.   Døgnkort koster kr. 30,-. Fellesfiskekortet for Finnemarka gjelder også.

1 kommentar til Hvem lurer storørreten i Gudbrandstjern?

  • Øivind Bjerknes

    Hei .Det er artig å lese om fisketurer til vannene på Øst-Modum,her er det gjordt en kjempejobb med vannene og da særlig Gudbrannstjern Lårvika og Sandtjern.Dette er vel noe av det beste i Finnemarka iden grad en regner dette for Finnemarka.Jeg var ivrig på disse vannene for noen år siden ,den gang tok vi ganske mange fine ørreter der.Vi har tatt fisk på ca.1,5 kilo som er den største.ellers så har jeg tatt mange fine på ca 0,5 kg kjempefin fisk.God fiskesommer til alle fiskeinntresserte.

Skriv kommentar

 

 

 

Du kan bruke disse HTML etikettene (tags)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

eXTReMe Tracker
Norindex.no Add to Technorati Favorites Technorati Profile Blogglisten Bloggurat